Hemskänkt

Information

Den här texten skrevs 17 Mar 2011.

Inlägget handlar om

,

FAQ

Vad är Hemskänkt?

Hemskänkt är att ge bort något som du har hemma i present till någon annan.

Hur blir man en hemskänkare?

1. Ta något du har hemma
2. Slå in det fint och sätt på en Hemskänkt-etikett
3. Ge bort det

Vad är en Hemskänkt-etikett?

Det är en etikett märkt med webbadressen www.hemskankt.se som du sätter på en present som är hemskänkt.

Jag har precis fått en hemskänkt present – vad ska jag göra nu?

Först och främst ska du känna dig hedrad. Sedan kan du fundera över om du också vill prova. Om presenten du fick inte kändes helt rätt kan du till exempel börja med att ge bort den.

Måste jag sätta en Hemskänkt-etikett på mitt paket?

Nej, det måste du inte. Men om du sätter en etikett på paketet eller skapar en egen etikett där du skriver webbadressen www.hemskankt.se så sätter det in din present i ett större sammanhang.

Måste jag köpa etiketter?

Nej, det måste du inte. Du kan skapa egna etiketter, printa ut etiketter via pdf-filer här på sidan eller köpa vår snygga etikett. Gör det som känns enklast för dig.

Hur mycket tjänar ni på etiketterna?

Etiketterna säljs till självkostnadspris. Vi har inte som mål att tjäna pengar på Hemskänkt, men heller inte förlora pengar.

Varför ska man ge bort gamla saker?

Vi behöver sällan nya saker, vi behöver bra saker som vi använder. Det känns shysstare mot planeten om vi ger bort de saker vi inte använder till någon som kanske uppskattar och använder prylen.

Tar ni emot saker?

Nej, vi tar inte emot saker. Hemskänkt är inte en inlämningscentral för saker som andra vill bli av med. Meningen med Hemskänkt är att du ska ge bort sånt som du har hemma i present till dina vänner. Däremot uppmuntar vi givetvis våra vänner att ge oss hemskänkta presenter istället för att köpa nytt.

Hur kan jag stötta Hemskänkt?

Om du tycker om Hemskänkt kan du gilla Hemskänkt på Facebook. Där kan du tycka och tänka om Hemskänkt, lägga upp bilder på dina hemskänkta paket, delta i kommande event och inspirera andra.

Du kan också stötta Hemskänkt genom att få fler att bli hemskänkare, till exempel genom att ge bort etiketter med varje hemskänkt gåva du ger till någon.

Om du gillar idén med etiketter så kan du skapa egna etiketter och skicka till oss. Då kan vi lägga upp dem på sidan så att många kan skriva ut dem och sätta dem på sina paket.

Du kan också stötta Hemskänkt genom att ge en frivillig gåva till utvecklingen av Hemskänkt.

Donera